Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 19, 2012

Selamat kan Islam Malaysia

Assalamualaikum w.b.t


2 komen dari ikramesir saya copy & paste.
Sumber dari youtube ini

[Perkongsian Nasrul,Zain,Afdlin,Ustazah Maznah di GAZA]

PART YANG TERLEPAS :
Roti dijual dengan 3 Harga
1) Harga Pasaran - untuk golongan mampu
2) Harga kos - untuk golongan kurang mampu
3) Percuma - untuk golongan tidak mampu
-->Yang mengagumkan adalah palestinian datang dan declare mereka dari golongan mana, seandainya mereka mampu, mereka tidak menipu dan mengambil harga percuma. Mereka datang dan bayar sebagaimana yang diperuntukkan.

Ustazah ada berbual dengan Bront(Nasrul) pasal hal ini :
kata Nasrul, "Itulah mereka ustazah, mereka(Palestinian) ini ada IMAN dan MARUAH"
Jawab ustazah, " Jadi, kita perlu tolong rakyat Malaysia. Kalau rakyat Palestin kita perlu bantu untuk menaikkan ekonomi mereka, Tapi di Malaysia kita perlu tolong untuk naikkan IMAN dan MARUAH mereka.


p/s sangat signifikan kan dengan kita sekarang...kita (islam) dilanda penyakit sosial yang agak kritikal sekarang...tak percaya? Wallahua'lam.

1 comment:

Kakzakie said...

Setuju apa yg diperkatakan. Depan mata kita hari-hari disogok dgn penyakit sosial yg bertambah parah. Tanggungjawab umat Islam dan pemimpin seluruhnya - kakak bila fikir bab ini gerun juga sebab kita pun tempias sama.

Kemampuan utk membenteras dgn senjata boleh masuk penjara, benteras dgn nasihat besar kemungkinan kena pulau - slah hemat turun-naik court, so kakak benteras dgn hati, jaga anak-anak sendiri dan saudara terdekat.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi