Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 20, 2013

Anak solehah saya : Kakak suka sekolah

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah...kakak dah okay nak ke sekolah.
betul kata cikgu dia, kakak ni masa ibu hantar je buat muka sememeh nak nangis.
tapi bila dah masuk sekolah ok lah dia..syukur
tapi pagi masih kena amik mood betul2..yelah bangun pagi2 nak kena mandi.
sebelum ni takder pun dia cakap..huhu
sekolah lah kakak..mesti lah kena  bangun pagi & mandi.
.
.
ok lah tu kan..4thn tak perlu nak push2...
biar dia biasa jer dengan persekitaran baru:-)
bagus kat pasti tu..pagi2 sampai amik wudhu' pastu semayang dhuha...
sempurna tu lain cerita..budak2 apalah yang kita harapkan..yang tua kedana pun masih ada jugak yang tak sempuna solat 5 waktu tu:-)
yang penting dibiasakan:-)
lepastu baru sesi pembelajaran diteruskan...
harapnya ilmu itu masuk dalam hati anak2 saya:-)

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi