Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 21, 2009

Najibah test power

hmmm weken baru ni najibah test power ibu dia...

bukan apa...
satu mlm tu kami sekeluarga gi makan rumah sepupu mak...
sebelum tu kami lunch kat umah MIL aku dulu...
then gerak gi rumah tok aku since dah lm tak pegi & salah sorang bro aku ada balik
time tu najibah ok lagi...
gelak2...
pastu lepas maghrib kami siap2 nk kerumah sepupu mak-dia ajak dinner.
Najibah sblm ni belum pernah jalan rumah org waktu mlm...
just bw gi shopping mall je..(jln shopping mall takder menda pun)
at first aku mcm mls nk pgi...sb mcm tahu najibah takleh nk adapt lagi jln2 rumah org ni,lg pun tu time najibah tdo...tp mak aku dok bising...org ajak takkan taknak pgi..bkn selalu..& mcm2 lagi la...aku pun ngn separuh rela pgi la...
dlm kete ok lagi...
smpi kat rumah sepupu mak tu terus dia nangis...
aku bagi nenen dia tak mo...org agah2 dia pun takmo...
aku dah bengkek dah...dah la bau makanan menyusuk hidung aku...lapar beb...
pastu najibah dok nangis plk...hohoho tahan sabar....astaghfirullah...
ok awal aku blh sabar lagi...org dok makan aku dok pujuk najibah...makin pujuk sakan pulak dia nangis....kasi kat mak aku takmo...kasi kat abah dia pun takmmo...aduh tak pernah2 dia nangis mcm nak rak lagu tu...ms dlm pantang pun tak mcmtu...
kenapa lah plk najibah ni...risau pun ya..
geram pun ya...
org dok sedap makan...aku dok pujuk najibah....mmg time tu aku geram ngn abah najibah...yalah...sedap je dia makan...
last2 aku babab najibah...senyap kejap pastu meraung....ohoooo tahap kesabaran aku mmg kureng la...mcmn la klu anak ramai nnt...tettt
then pendekkan cite...sudah2 makan semua...salam2 (mesti la salam kan takkan nk terus balik)
aku dukong najibah ni....sampai pintu rumah terus dia nangis sungguh2...aku cuak dah time tu...mmg tak pernah mcm tu...gigil aku...MIL bro aku terus amik najibah...mcm something wrong je kan....
dia dokong...usap2....sambil bc2....
mcm nk rebah aku rasa time najibah nangis camtu....najibah dah reda sikit,kami balik
dlm kete dia mcm ok...nangis la jugak tp takla sekuat kat rumah tu....
smpi rumah terus diam...aku bawa masuk bilik, tukar baju lap2 semua terus tdo...
aku pun tak tahu la naper dia nangis camtu...elok je tdo smpi ke siang...
hohoho...ke nak test power ibu...sabar je la...geram aku...takut pun ya...iyala mn tahu kn tegur ke apa kan...

4 comments:

LiNda said...

owh, mmemang menguji kesabaran kalu anak nanggis. Lagi2 kalu nanggis tanpa tahu puncanya . Rasa nak nanggis sama !!

Tapi takpe, awk ibu yg baik. kena bersabar selalu okeh .

Saja tau Najibah neh .. nak test ibu kan kan kan ....

Yunus Badawi said...

habis tu ko tak makan lah? Atau makan cepat2 aje?
Itulah tanda kasih seorg ibu.

Laki ko tu ko bagi can lah sbb hari ini kan hari bapa hehehe

shaliza said...

mr.YB;sob2x tak mkn pun YB,nasib sepupu kasi tapau...& belasah mkn kat rumah...yolah kasi can...sokmo2 pun kasi can je even bkn hari bapa...huhuhu

shaliza said...

kak linda;mmg menguji kesabaran...sy pun harap camtu kak...jadi ibu yg terbaik utk ank2 mcm akak...& ibu2 yg lain,tq kak

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi