Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 22, 2009

kemana senyum mu

tajuk macam jiwnag jer kan...
tp entri ni emo
hehehe...
tp jgn emo2 sgt tau

huhu
pg td
ada monthly checkup utk najibah
biasa la kan...
yg dah ada anak tu tau la rutin tu...
tp itu bukan citenya...
cite najibah kendian...
citenya...aku jumpa ngn anak sepupu mek
cucu kpd poknik...(aku mls nk korek balik archive tu...just bagi gambaran simple knp poknik leh duduk ngn kami....citenya gini puasa 2006 poknik eksiden...kaki patah, then lps balik spital anak dia jaga...tp tak ngam ngn anak dia poknik lari ke rumah aku...nangis aku time poknik pgi rumah ngn kaki bengkak...pastu misai+janggut serabai...tulah yg buat ank dia ngn mek tak tegur sapa...dia ckp mek sajer nk kasi malu dia mcm tak tahu jaga ayah dia...sedangkan kami tak jemput & kami tak halang pun poknik nk dok rumah kami...tp smpi ke hari ni dia masih dok ngn kami...dan kami dah pun buat satu bilik utk dia attached sekali ngn rumah kami tu...walau belum siap sepenuhnya....ah mcm2 la...klu nk tahu gak bc archive tahun 2008..yg ada cite poknik tu iyala tu) ok tettt
cukupppp........
sambung balik cite tadi...
masuk2 klinik aku tak perasan pun just
aku letak kad najibah utk register dan aku paling nak cari seat sementara nk tgu nama dipanggil aku tertengok kat dia...
aku cuba senyum....mn tahu dia nk balas kan...
emmm hampeh....org lawa tapi senyum takder...
aku pun tak tahu la nk citer apa lagi...
tak boleh ke kita baik semula...
aku tahu mmg dia tak baca blog ni,
tp aku mohon aku doa sgt agar tali persaudaraan itu kembali terpaut...
sian poknik...umo dah lanjut...nk la jugakkan bergembira ngn anak cucu...
tp dorang wat bodo jer org tua tu dok umah aku....
takleh ke kalian lupakan sejenak sengketa tu utk kebaikan dua2 belah pihak..
sedih aku dia buat camtu...
mahal sgt ke senyum tu smpi takleh nk balas balik utk aku...
heh aku jaga makan pakai atuk ko tau...
jaga ubat dia...
every month bawa gi checkup....
ya aku mengungkit...
aku cuma nak korang tahu yg kami xnak sengeketa ni berpanjangan...
cukuplah selama ini...lama tau keluarga kita mcm ni..
tak penat ke...klu jumpa je nk kena paling muka....
common la...kata berpelajaran semua...belajar smpi U...
takkan benda kecil yang mak2 gaduh,kita pun nk masam muka jugak...
patutnya kitalah yg jadi org tengah utk baik2kan mereka berdua...
uhhh dah la aku penat nak cite...tu jelah...sekian

4 comments:

Yunus Badawi said...

Semalam hari bapa anak2 yg masih ada bapa bergembira bersama2 bapa mereka. Kesian aku dgn poknik. Walaupun ada anak cucu, tapi dah disisihkan.

Awak suami isteri peliharalah dia. Mungkin berkat dari situ, Allah murahkan rezeki awak sekeluarga. Tapi kenalah ikhlas.

anoy said...

manusia...rambut sama hitam tp hati lain2....sabar je la siti. satu hari nnt mereka akan sedar. berdoa la tuk yg terbaik.

shaliza said...

mr.YB;TQ YB, kami cuba utk seikhlasnya...kami reda jer....mmg kesian tp nk watcamner kan...tp dia masih lagi ke rumah anaknya tu cuma x tinggal bersama....dorang macam x serasi...

Dilla;betul dilla,aku harap pun camtu...

hidet said...

setiap perkara ada hikmah disebaliknya..

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi