Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 24, 2010

kore


tau tak apa tu kore?
kore tu kukur kelapa la.org kelantan panggil kore...betul kut eja dia cam tu
janji sebut dia kore ya.
kat umah mesin kelapa ada je, tapi itu hari orang rajin ni (baca puan blog-jangan muntah ya) telah belah kelapa dengan tukul,so tak leh nak mesin la, sepatutnya belah dua, ni dah jadi empat belah,jadi solutionnya kita guna kore.
dan mangsanya sudah pasti yang tersayang la...dan-dan tersayang kalau nak suh wat something ya.
hehehe bodek kena lebih bak kata kak linda...
tapi ok jugak bendalah ni leh erat silaturahim gak cuba tengok gamba ni
.
.
.
.
.
.
.

nasib bukan saya yang naik,
kalau tak...kelainla gamaknya...huhu

2 comments:

Mr PenyuBiru said...

ade lagi ke org pakai kukur kelapa ek.

shaliza said...

mr.penyu; kami masih guna, kalau setakat sebiji kelapa tu kami kukur je.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi