Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 22, 2010

najibah



najibah ni kalu ibu hantar mesti 'beghona'=buat hal
nangis macam kena dera,
ni yang ibu malas nak hantar najibah umah ngasuh ni
tension ibu tengok najibah lagu tu tau.
.
.
.
pagi tadi terpaksa hantar najibah sb kena gi klinik untuk checkup bulanan.
biasa je, cuma misi suh makan banyak sb najibah makin membesar.
masalahnya najibah ni susah betul nak makan nasi sekarang.
kalau nak suap nasi mau satu umah keliling,
pastu susu pun kurang...nak tgu ibu jugak.
najibah campur susu (susu cap gantung+formula)
tu yang susah tu.
Tapi weken najibah laju jer makan sb ibu wat macam2 untuk dia.
pastu pulak leh fully BF kat dia kan.
alola anak ibu.
maafkan ibu sayang takleh nak fully BF untuk najibah,
ibu try tapi takleh. Tapi syukur jugak sb susu ibu still ada walaupun najibah BF malam & weken je-sampai sekarang.

3 comments:

RieNa said...

bertuahnya najibah masih boleh menyusu dgn ibu wpun mlm2 dgn weekend je.

Yunus Badawi said...

Kalau dah makin besar BF aje tak cukup melainkan susu ibunya banyak. Jadi kena juga campur dgn susu botol. Adam pun kami bagi susu botol sebagai tambahan BF tapi dia tak berapa nak
huhuhu

shaliza said...

riena;selagi boleh,insyaallah.

mr.yb;betul tu. sbg tambahan.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi