Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 15, 2010

suspen

mlm tadi agak suspen,
saya bw ank buah gi kedai buku
nak cari novel tajuk 2 x 5...
tapi bukan nk cite psl tu,
ni psl jln jamm (jamm lagi minah ni)
ok yang ni sebab mcm pelik,
lps lampu isyarat depan econjaya
dah mula gerak mcm kura2
saya syak ada kemalangan tapi takder pulak dengar siren ambulance
cuma polis sepanjang jalan ada
apakehal pulak ni
takkan kemalangan polis bukan main ramai lagi
siap ada forensik
saya ngn abg mula wat speku...
mcm2
sampai kat depan sekolah,ada road block.
nasib bawak ic ngn lesen,
abg ngn anak buah tak bw apa2,takpela sb saya drive.
ok dok diam2,wat muka biasa.
kat pintu pagar sekolah tu kami namak ada kete kena tahan-merc
pastu macam inspektor tu geledah semua.
dia keluarkan senjata
alamak kes berat ke ni...
mana boleh tengok lebih2 kan,
kang tak pasal2 kena tahan pulak.
kami mmg syak ada kes rompakan bersenjata ni.
balik umah belum sempat cite umah pulak blackout.
wahh saya bayangkan yg penjenayah itu telah wat sabotaj huhu
kuat sungguh imaginasiku...dan sempat kena marah ngn abang sebab pikir bukan2....
hehe
tapi sampai hari ni,belum tahu cite kenapa roadblock mlm tadi.
saya pasti bukan kes biasa2 tu.

p/s saya suh abg amik gambo,sb sy drive kan,tapi saya yang kena luku sb sibuk2 sb abg kata kalau kena soal ngn polis nak jawab apa? saya jawab nak wat modal masuk dlm blog boleh?

2 comments:

shi3la said...

hahaha haku pon selalu kener sekeh ngan laki sebab suker suki nak hambek gambor wat modal nak masuk lam belog..

owhh padan muker ko kener luku..mhuahuahua..

shaliza said...

tu la pasal deme tu x sporting betul..hehehe tak sakit pun.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi