Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 17, 2011

syahmi:-4bulan

Hari khamis last week, syahmi tak sihat-batuk&selsema.
So mlm tu mmg tdo tak nyenyak la dia...takleh nak bernafas dgn selesa...
ingat nak bawa gi klinik, tapi fikir balik ahad tu ada temujanji timbang semua so cancelled...
.
.
.
alhamdulillah takder apa yang perlu dirisaukan doc cakap. Kalu syahmi takder masalah (batuk & selsema) tak payah jumpa doctor pun, just jumpa akak2 misi jer...
.
.
.
kena habiskan ubat antibiotik. Rasanya budak syahmi ni lagi manja dari kakak dia...
melepek bukan main...nak ibu peluk je bila time tdo...ok lah ibu peluk...kakak pulak jeles...ok lah ibu peluk dua2...tapi bila abah jeles?
.
.
.
.
Syahmi 4bulan,
-belum boleh meniarap (agaknya demam tu pun sebab nak meringankan badan kut & beralih bulan org tua cakap)
-berat 6.7kg
-masih exclusive susu ibu. InsyaAllah sampai 6bln.
-susah nak senyum dengan org...tapi kalu abah yang agah mengekek suka.
-sudah kenal orang...silap la kalu ibu lalu depan dia tak amik-nangis bagai nak rak dia.
-suka masuk jari dalam mulut-tanda nak makan tu,sabar dulu nak lagi 2 bulan je.
.
.
.
Ya Allah, Terima kasih bagi ku permata2 ini.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi