Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 24, 2012

angry bird vs angry mother

balik keje semalam...ma ngadu yang cucu dia - najibah nangis
saya buat tak tahu saja (bukan maksudnya tak amik port apa dia cakap)
tapi setiap hari bila balik ada jer yang tak kena dengan cucu kesayangan dia tu @ najibah
dia kalau boleh semua nak diturutkan kehendak cucunda.
kalau dengan saya sorry to say lah..
apa yang kamu dapat tu lah yang ibu boleh kasi..nak lebih no more.
ok ibu mmg garang:-)
.
.
ok balik cerita semalam...sambil buat2 tak tahu tuh dengar jugaklah..
katanya najibah nangis berebut selipar dengan anak jiran...hukhuk
selipar budak selipar baru beli---angry bird, so ok.
dia kata kalau boleh pegi beli, dan2 tu dia pegi beli.alola
.
.
.
saya cakap lah....biarlah budak2.
biasalah tu, ada benda baru mesti nak tunjuk2
dan budak yang takder jelesla..
(mak budak pun kalau ia pun baru toksah lah nak biar anak tu show off kannn)
tapi ma nak jugak lah beli kan satu untuk cucu dia..
saya cakap lagi...lain kali la, bukan takder selipar pun...
.
.
kadang geram jugaklah. anak2 ni bila dipujuk makin menjadi dia.
lagi2 ada yang dok backup..
huhu tak dengar dah cakap kita..
ok kamu nak sangat angry bird kan..biar ibu jadi angry mother dulu...
baru fairkan..

p/s marah2 pun belilah jugak...habis sepoloh inggit. angrybird pasar malam je pun...

3 comments:

Yunus Badawi said...

Org kata nenek/atuk lebih sayangkan cucu dari anak2nya sendiri. Itu yg budak2 suka ikut nenek ... huhuhu

Yunus Badawi said...

Tengok ajelah berapa hari Najibah pakai sliper angry bird tu....

Lepas ni mesti nak benda lain pulak ... hehehe

shaliza said...

YB;wahhh sampai 2 komen YB..TQ. Betul sangat la tu..atok/nenek mmg sayangkan cucu lebih dari anak sendiri...kann lepas ni apa pulak yang dia nak.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi