Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 23, 2012

kisah-kematian-kanser-darah

saya tak tahu lah nak tulis apa sebenarnya...
walau blog ini tanpa pembaca yang ramai...
tapi untuk tatapan saya rasanya ok saja kalau saya nak up 1 entri.
.
.
rasanya semua orang tahu cerita adik faris...dia telah kembali kpd Penciptanya pagi tadi...dan insyaAllah lepas asar ni akan dikebumikan...boleh ke blog En.Mazidul untuk cerita lanjut
InsyaAllah itu yang terbaik untuk mereka semua...semoga parents adik Faris tabah & redha,insyaAllah. Saham akhirat tu...amin.
.
.
beberapa malam lepas saya ada termimpi bekas pensyarah saya Miss Arijan. Rasa nak buat entri tapi tak terbuat sehinggalah hari ini...dia juga meninggal disebabkan penyakit yang sama seperti adik faris...Al-fatihah untuk arwah...dalam mimpi tu miss arijan datang kepada saya dan memeluk saya bila saya sedekahkan Al-fatihah untuk dia (dalam mimpi tulah)
macam pelik jugakan, mimpi miss arijan-mengikuti kisah adik faris-yang sama dianogsisnya.
Ia saya tahu semua tu kebetulan....datang dalam satu masa.

ok lah...ignore saja entri ini...kalau tak faham.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi