Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 24, 2012

minggu yang sepi

sepi betul blog ni..
bukan apa, takder apa2 nak ditulis..
idea pun takder.
sekali idea datang masa dok driving la...dok tengah buat costing la..
hmm alamatnya biar macam tu jelah..
hehe
.
.
lagipun...minggu ni anak2 tak berapa sihat..
2-2 demam+batuk+selsema
si syahmi tu kalau demam mmg melekat jer lah kejenya
malam mmg tak boleh nak tido lena la..
maklum la..terowong tersumbat, member pulak tak biasa..kena hadap amukan dia je lah
si abahnya pulak boleh katakan selang 2-3 hari gi mancing
pantang ada orang ajak...on jer memanjang
hishhhh
biarlah dia..
tu cara dia nak lepaskan lelah setelah penat bekerja..
tak dinafikan...dia mmg kuat keje untuk kami sekeluarga...terima jerlah dengan redha..huhu
.
.
me time?
hmmm rasanya sejak kawin+ada anak ni mmg nan ado me time la..
abang kasi jer can gi mana2 spa ke apa....
tapi bila tengok anak2 rasa takperlah...biarlah dulu..
padahal bukan lama pun..
tapi tulah...
bersama dengan anak bukanya hari2 kan..
time malam tu tak yah cerita lah...masing2 tido kan..
so weken jerlah pun dengan dorang..
so baik bersama dorang jerlah....masa ibu ketepikan dulu...buat sementara...

2 comments:

hajiMete said...

banyak2 bersabo makk yee.. uhhhuu

Izan Ishak said...

ibu sanggup berkorban apa saja demi anak2 tersayang kan.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi