Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 02, 2012

Africans

hee nak sebut orang africa pun rasa seram..
apatah lagi nak lalu depan2 mereka itu..
orang yang besar,tinggi,agak tak best bau dia (ini mmg terbukti ok)
.
.
macam2 hal cerita tentang mereka kan...banyak yang tak elokla selalunya.
masuk M'sia nak sekolah..
tapi dorang pulak yang sekolahkan kita.
.
.
tapi kan senang pulak dorang masuk ngaji kat negara kita kan.
kalau kita nak belajar, macam2 hal nak kena buat.
pastu duit toksah kira la berapa nak kena habis.
agaknya orang2 africa ni kaya & bijak2 belaka kut:-)
tu yang senang masuk M'sia untuk belajar.
tu yang jadi macam2 kannnn.
.
.
tolongla...

1 comment:

aNoY said...

kelonggaran pihak2 tertentu yg approve visa blaja diaorg ni la...punca kebanjiran warga asing. ikutkannn IPTS yg byk amik diaorg nih. IPTA...susah kot. even susah pun, kerajaan yg dah bukak pintu tuk diaorg "blaja". dan tak pantau. inilah jadinyer. Aku rasa alasan atau visa blaja tu tak relevan dah. Patut diberhentikan je. Pantau yg sedia ada cukup. Kite tgk UK, US, Australia ade ke nak amik bangsa tu blaja kat negara diaorg? Rasa2nya...rakyat kite lagi qualified kot dari diaorg.

TQ

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi