Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 25, 2013

.........

Assalamualaikum w.b.t

sungguh lah perasaan stress tu sangat tak best...
aduhai...boleh dapat darah tinggi...
belajar la nak menangani stress lagu mana sekali pun.....tapi bila stress dtg agak diluar kawalan tu tak boleh nak handle jugak...
berbekal kan sedikit iman senipis kulit bawang sajalah yang boleh menyelamatkan keaadaan:-) aku belajar tu.."university of life"

tu lah kan...hidup kita ni penuh dgn ujian...kita lupa ujian bila kita diberi kesenangan...kita cuma anggap ujian itu bila dirundung kesusahan...tak bersyukurnya kita...akulah jugak tu....huhu
takper2x...belajar lagi:-)sabarrrrr
huhu...nak senang disana, kenalah bersusah disini:-)sabarrrr banyoklah wahai diri.....jgn putus pengharapan denganNya...insyaAllah. Jgn sombong2x....


1 comment:

Kakzakie said...

Selagi kita hidup selagi itu ada ujian yg kadang diluar jangkaan...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi