Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 27, 2014

Macam-macam

Assalamulaikum w.b.t

ni cerita random jer...buat ingatan untuk anak2 nanti...

cerita 1;
situasi..kat bilik dah time nak tido...ibu macam biasa letak jer kepala kat bantal, insyaAllah selamat la beradu...

kakak; ibu, tolong baca buku cerita ni...
ibu; iyalah...ibu baca...
.
.
.
.
sudahnya....buku kemana..ibu kemana...hehehe..sori kakak...

cerita 2;
situasi...naik moto 4 beranak nak gi pasar tani...
kakak; ibu ni gemuk la...tengok kakak dok sempit jer...
ibu; (sabar jelah) sampai hati kamu ya kakak:-(
ibu gemuk bukan sebarang gemuk ya...gemuk mengendong adik kamu jugak tau...huhuhu


cerita3;
ibu; kakak, jom lah nak tengok adik baby bergerak...
sambil kakak pun tengok la...tiba2 ada gelombang kat perut ibu,
kakak; dia dok berenang ke ibu...huhu

cerita adik pun macam2...yag pasti cerita yang utama terlebih manja...kalau ibu ada semua nak ibu buatkan...manja nak dapat adik baru macam tu lah....cakap pun bukan main lagi walau ada pelat sikit2...tapi okay masih boleh difahami...

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi