Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 19, 2014

yang ke-3

Assalamualaikum w.b.t

betulah orang kata, pregnant takkan sama untuk semua ank...
macam saya...yang dua lepas tu okay jer...morning sicknes masa awal2 tu biasa lah..bila dah masuk trimester kedua semua oaky..alhamdulillah.
tapi yang kali ke-3 ni lain rasanya...
dia punya mual+loya tu kadang sampai hari ni ada..cuma bukan hari2 lah..jarang2...
pastu tahap letih +penat tu mmg takleh nak kata apa la...padahal makan, keje sama jer...
faktor usia gamaknya..macam 2 hari lepas...perut ni rasa tak best macam nak bersalin dah rupanya...
huhu...doa banyak2 saya hari tu jangan la bersalin awal...anak prem...iyalah kalau boleh taknak la...betul semua tu perancangan 'Dia' kan....kalau boleh taknak..tu jer:-)
tapi hari ni dah okay....alhamdulillah
sekarang malam mmg susah nak lena...pastu pulak tak boleh nak amik dinner sekarang, kalau amik jugak..merasalah tak tido sb mengah...perut adalah lapar sokmo...huhu tahan sajerlah sampai pagi:-)
apa2 pun syukur 'Dia' bagi rasa nikmat pregnant tu....
insyaAllah semua tu penghapus dosa kan...minta dipermudahkan segala urusan kami...amin:-)



3 comments:

Kesuma Angsana said...

Apapun mudah2an dipermudahkan terus yer !

insan marhaen said...

Sebab itu, syukur. IM tidak dilahirkan sebagai perempuan...

shaliza said...

KA; Terima Kasih.

IM; insyaAllah, sentiasa ingat & bersyukur..TK

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi