Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 16, 2014

Anak Soleh saya: Muhammad Syahmi~3 tahun

Assalamualaikum w.b.t

15.32014 genap 3 tahun syahmi@abe mi:-)
sungguh tak terfikir langsung saya boleh jadi ibu untuk dua orang ank and soon 3:-)
.
.
Syahmi saya tak pernah beli birthday cake untuk dia...bukan pilih kasih ke apa...biasa masa birthday kakak..cake tu dia claim dia punya:-)biasa lah budak2 kan...lagipun ank lelaki kut...
tapi, untuk tahun ke-3 ni saya beli la...sesekali:-)
lagipun dia pun duk sibuk nak beli cake....ala cake biasa2 jer pun:-) rege pun RM18 saja...
kami bukan pemakan cake tegar...jadi beli yang biasa & kecik...
tapi kalau cake butter biasa yang saya dok bakar tu...hah yang tu laku:-)
kalau buat cake butter tu takder la deco2 kan..so kita beli la, nampak la sikit sambutannya:-)
Panjang pulak mukadimahnya...so inilah cake orang kampung:-) janji ado

tak banyak pilihan...jadi lah kan
Okay syahmi,
kasi potong kek itu...amboi feeling jer abe mie kita:-)
dengan kakak....budak dua orang klu x gaduh tak sah...apa petua nak kasi dorang ngam ek...pening ibu nak kasi settle.
~ ibu doakan yang terbaik untuk syahmi...jadi ank yang mendamaikan kami ya...bijak+pandai...berjasa untuk semua...soon dah nak jadi abang kan...dah takleh nak manja2. Ibu harap syahmi jadi tonggak keluarga kita nanti, sebab syahmi anak lelaki yang pertama ibu.
p/s Ibu masih ada masalah nak wean off ini budak...:-)

#MH370 - jangan pernah berhenti untuk mendoakan yang terbaik untuk anak kapal & penumpang...insaAllah.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi