Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 31, 2014

Junior ke-3 update

Assalamualaikum w.b.t

masuk 32minggu pregnant...
orang kata anak ke-3 apa nak risau...
eh...risau tu tetap ada even ank ke-10
apa pun boleh berlaku kan...banyakkan doa dan tawakal padaNya..
.
.
pregnant kali ni, dia punya 'braxton-hicks' tu saya dah mula rasa...
mmg agak  ngilu jugak la...awal lagi saya rasa..
agaknya sb saya agak lasak pregnant kali ni...nak lagi abang mi kita belum wean off sepenuhnya...
malam mencari jer dia...kesian jugak saya nak lepaskan dia...abah dia mmg marah la...iyalah, kandungan dah sarat...tu yang buat 'braxton-hickx' menjadi2 tu....nak buat macamana..agak susah nak wean off budak bertuah tu...ada jer alasan yang mencairkan hati si ibu:-)
takperla janji takder yang memudaratkan, insyaAllah ibu okay jer...

32minggu, kurang lebih 10minggu untuk menghadapinya...
kalau ikut kakak & abang dulu dorang awal keluar...rasanya 38minggu dah keluar:-)
yang ini tak tahu la...harap2 sama la...tak sabar pulak ibu:-)

Alhamdulillah..pregnant kali ini pun semuanya okay...ibu tak perlu nak minum air gula macam kebanyakan ibu2 lain yang umo dah lebih 30 tahun....syukur sangat.
kalau dengar dorang citer pasal air gula tu...huhu horror jer...
bagi saya yang bukan penggemar manis...mmg takla nak minum...huhu

p/s doakan saya & baby selamat ya semua...TQ :-)

2 comments:

RieNa said...

errr,,abg syahmi dah 3 thn kan? ibu kena kuat, makin besar makin susah tau. jom syahmi,ini jihad kecil!

shaliza said...

Riena; a'ah 3thn..tapi manja kededek:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi