Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 08, 2015

Bah 2014 : EBM Saniy rosak

Assalamualaikum w.b.t

ini sekadar bercerita...untuk kenangan
pada malam semua bekalan elektrik diputuskan 24/12/2014, perkara pertama yang saya runsingkan adalah stok susu saniy. Saya jangkakan mungkin elektrik putus dalam sehari dua...tapi jangkaan saya salah...mana tahu tahun ini banjir besar berlaku...lebih seminggu bekalan elektrik terputus...Jika sehari dua mungkin boleh bertahan susu2 tu...boleh dapatkan lagi bekalan ais...tapi jangkamasa yang lama...pulak tu keseluruhan tempat diputuskan bekalan elektrik (untuk keselamatan) jadi saya redha saja...saniy pun dah 8 bulan...dah lebih 6 bulan dia full BF...syukurlah tu....sekarang sedang cuba buat stok kembali. Agak susah jugak, sebab kat tempat keje pun tunggang langgang lagi...cuba juga lah...

** 2 tong + satu plastik ais batu jugalah yang dibuang:-) untuk saniy, if blog ni masih ada nanti, awak baca ya...ibu dah buat yang termampu.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi