Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 14, 2015

Sesi persekolahan 2015

Assalamualaikum w.b.t

Tahun ini agak sibuk bagi saya suami isteri.
Tahun ni rutin berubah...ada anak yang perlu dihantar ke sekolah rendah.
Sebelum ni, hantar najibah pergi tadika jer...hihi berpagi-pagian lah abahnya
seawal 7.00pg dah ready nak hantar Siti Zulaikha (12thn, tahun ni UPSR-doakan dia berjaya ya sahabat alam maya saya..TQ)....anak saudara yang tinggal dengan kami tu.
Sementara itu saya siapkan najibah & syahmi pulak. Syahmi tahun ni dah mula tadika. Sama tadika dengan kakak najibah....dan saya hantar jugak anak saudara saya yang tua setahun dari Syahmi. Dengan kata lain 3 orang anak saya tahun ni kat tadika...huhu...anak berderet sorang setahun kekdahnya...hiks:-) Merasalah anak berderet:-)

Tak syok pulak takder gambar nak up...tak sempat langsung nak amik gambar...lorat kemain lah pagi2. Nantilah saya amik gambar anak2 itu...terutama syahmi...kemain hensen dalam uniform sekolah dia:-). Alhamdulillah, dia tak nangis macam kakaknya dulu-dulu. Mungkin dia ada geng...so dia boleh terima suasana baru. Kakak dulu takder siapa yang dia kenal...tu yang kemain amik masa nak adapt. 

Miesyam (anak saudara saya) adalah jugak berair mata...saya buat tak tahu jerlah...tapi kat sekolah okay cikgu2 dia kata:-) Okay la tu. 

** malam tadi masa solat (nampak sangat solat tak berapa nak kusyuk) syahmi minta abah dengar dia nanyi lagu ABC...abah dia pun iyakanlah...tutp2 dia nanyi Alif...Ba...Ta...
hahaha...nak gelak jugaklah...tapi tahan jerlah....abahnya explain la tu bukan ABC tu Alif...Ba...Ta...huruf jawi :-)...hehehe kemain excited dia.

4 comments:

insan marhaen said...

kata orang zaman kita beranak kecil ini zaman kita berbulan madu.

pastika mereka mendapat pembelajaran berasaskan agama dengan sempurna.

Najib Ariyan said...

saya doakan anak yg ambil UPSR tu cemerlang dan anak yg baru masuk sekolah tu menjadi anak yg sempurna di mata ibu bapa....

mamabeauty said...

takper esok2 diorng dah besar bior besar sekali harung..

shaliza said...

IM; InsyaAllah, ameen

En.Najib; Terima kasih atas doa itu.

Mamabeuty; betul tu:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi