Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 28, 2015

cerita syahmi

Assalamualaikum w.b.t

cerita abg mie...
kadang geram sungguh dengan anak sorang ni...tapi dialah jugak pengubat hati....nak marah pun tak sampai hati bila dia buat muka kesian....

Hampir sebulan dah dok tadika...nampak ok. Pagi2 tu adalah jugak dia buat perangai..tapi bila smpi tadika ok jer...kakak ada kan. Kakak selalu complaint dia nak belajar susah sebab adik nak bersama dia jer....hehehehe. Dah namanya pun kakak kan..kena lah jaga adik..lagipun adik baru lagi..lama2 nanti bila dah biasa okaylah dia.

Ralat jugak dengan syahmi ni..saya tidak ajar banyak untuk dia...mungkin dia pun belum bersedia nak belajar. atau mungkin anak lelaki ni lain...entahlah...yang pasti dia bukan yang suka belajar duduk then buat hand writing tu...dia suka bereksperimen...praktikal:-) Segala barang kerja abah dia amik buat main...apa saja lah anak asalkan kamu bahagia.
syahmi

3 comments:

insan marhaen said...

Setiap anak memang tak sama karektor walaupun saatu mak satu bapak.

Anak sendiri saya 2 orang. Karektor macam lngit dengan bumi.

Saya tak ada pengalaman jaga anak perempuan sebab semuanya hero...

shaliza said...

Pak IM; bukan senangkan nak membesarkan anak2 lagi-lagi nak menjadikan anak itu 'orang'

iryanty ahamad said...

salam kenal liza...anak2 kecil ibarat rebung buluh mudah dibentuk dan dilentur ..berbanding anak2 yang dah dewasa..bnyak ragam banyak masalah banyak kesabaran berbanding anak2 masih kecil..

iryantyahamad.blogspot.com

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi