Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 08, 2015

Bah 2014:- Saya bayangkan kiamat

Assalamualaikum w.b.t

Seumur hidup, inilah bencana paling besar saya nampak secara langsung. Dasyat. Kesan tinggalan banjir pun dasyat. Allahuakbar, apa saja Dia boleh buat.

Cuba bayangkan nanti di sana, kesana - kemari mencari tempat memohon syafaat. Kat sini kita berusaha untuk mendapatkan bantuan. Keadaan berganda kali dasyat di sana kelak...Ya Allah ampun kan dosa2 kami...kami mohon redha Mu.

Di sana kita dah tak peduli siapa, tak kenal mak+ayah, anak2...masing sibuk hal sendiri. Keadaan huru hara dimana2 saja....berbekalkan pahala yang tak seberapa dan dosa yang mengunung, tak termampu kita hadapi tanpa syafaat dari Rasulullah dan redha Allah..

Kalau tengok sendiri mmg takut. Air melepasi bumbung rumah....airnya deras, mmg kalau jatuh hanyutlah jawabnya...

Tepuklah dada, tanyalah iman. Masih belum cukup ke peringatan dari Allah itu?

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Allahu Akhbar ... yg melihat secara langsung memang lah terasa kesannya kan shaliza... shaliza tinggal daerah mana..

insan marhaen said...

Tapi selalunya kita cuma tersedar dan cari Tuhan ketika musibah menimpa.

Bila dah kembali kepada normal, kita pun kembali lupa...

Najib Ariyan said...

Wahhhh tulusnya hati kalau boleh kaitkan dengan padang masyhar... ini terlalu sedikit kan... huru hara padang masyhar lebih dahsyat lagi... Ya Allah selamatkan lah kami dari siksaan di padang masyhar... aminnn

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi