Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 15, 2015

Daftar sekolah kakak

Assalamualaikum w.b.t

pejam celik kakak si anak pertama dah nak jejak sekolah rendah...hiks
ak kena daftar la dulu kan...kang takder tempat pulak anak saya
hehehe..rasanya masalah penempatan tu tak risau, sebab ada dua sekolah yang berdekatan.
kami akan hantar sekolah yang terdekat dengan rumah...senang untuk sementara maklong dia pergi amik:-)
.
.
bercerita pasal daftar ni...ada beberapa dokumen yang perlu kita sediakan. Tapi tak tahulah pulak lain sekolah, lain keperluannya.

sekolah yang kami nak daftar ni perlukan dokumen2 tersebut

- sijil lahir anak (asal & salianan)
- sijil nikah parents (asal & salianan)
- Salinan kad pengenalan parents
- Sijil hak penjagaan (sekiranya anak angkat)
- Sampul surat 4 x9 beralamat sendiri
- Bil elektrik @ air
- Setem 6.0

banyak jugakkan...dulu seingat saya (pernah daftar sekolah adik...lama dah) nak daftar just bawa surat beranak ke sekolah then kerani sekolah cop kat belakang sijil kelahiran tersebut - done:-)

tak kisah la apa pun...yang sila daftar anak ke sekolah ya. Sesi persekolahan 2016/2017. anak yang lahir tahun 2009:-)
dokumen yang diperlukan
dah besar dah baby girl ibu...

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi