Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 14, 2012

Kemeriahan sudah terasa...

ya suasana raya sudah dapat dirasai..
jalan kt KB dah mula sesak.
tu belum anak2 rantau balik kampung.
hmmm mmg teruk lah
.
.
untuk tahun ni buat pertama kalinya saya buat biskut raya
rasa macam tak caya pulak..huhu
ala yang simple2 jer
biskut dahlia, choc chips, popia mini..tart jugak...hehe
saya mmg tak pernah buat biskut raya
tapi bila ada anak ni..nak tunjuk la bakat yang tak seberapa ni untuk anak2..
mudah2an besar esok dorang ingat kuih raya ibu dorang buat, insyaAllah
.
.
tak sabar rasanya nak menikmati hari raya..walau puasa tak cukup..opppsss
ooo tahun ni puasa tak penuh setelah 4thn straight puasa penuh..
maknanya kena ganti puasa la tahun ni...ok itu bisa ajer kan..
.
.
ada beli baju ready made kat De'alfa.
De'Alfa dengan Noor Alfa tu butik yang sama ke?
baju dia ok lah..harga pun reasonable la bagi rakyat marhaen katanya macam saya ni...
tengok baju pereka tersohor Rizalman Ibrahim kat Tesco..emmm nampaknya ignore jerlah
banyak jugak baju dia kat Tesco tu..
.
.
tahun ni kalau Allah izinkan boleh makan ketupat pulut mek..kalau tak sila cari kat rumah orang lain.
ini disebabkan bahu mek tak berapa ok..tak boleh nak kuat2..
kalau nak buat ketupat mmg tangan kena kuat..
nak buat sendiri mmg tak la...belum berguru betul2 lagi...huhu
tapi nampak macam dia nak buat..sikit pun jadilah kan..
tak sah rasanya raya tanpa ketupat..
.
.
.
Selamat menyambut hari raya semua..lagi 4 hari ya kawan2
mohon maaf sepenjang kita bersahabat di alam maya ni...

2 comments:

Yunus Badawi said...

Hari Khamis ni gerenti mula jam KB tu. Tapi itulah sebahagian dari kemeriahan beraya di sana.

shaliza said...

Yunus Badawi; dah jam pun...:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi