Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

October 07, 2012

tengok bola kita:-)

semalam kan 1st round semi final piala malaysia..
KEL vs KB
.
.
kami pegi la tengok..
tak pernah pun pegi sebelum ni...
entah kenapa plan adhoc je pun..
huhu
orang punya lah ramai..
biasa kalau tengok fan kelantan kat internet tu...ramaikan?
macam tu lah yang saya tengok semalam.
baru lah percaya yang fan kelantan ni mmg betul fanatik.
rata2 yang datang tu sejak dari pagi lagi kalau nak dapat tiket astaka..
kalau tak dok la kat tempat biasa...

kami pegi lepas asar...sampai sana mmg org dah beratur la..
parking kete cantik2 jalan kaki ke studium...
huhu
agak jauh..tapi bila jalan ramai2 tak terasa pulak..syok pulak saya rasa.

tunggu adik ipar pi amik tiket dgn member dia
tengok Q makaiii kemain panjang..dapat ke tempat ni..
dah la dengan anak lagi ni..

adik ipar cakap dia boleh tolong masuk cepat sikit sb bawa budak kecik kan..tapi saya risau jugak lah kang nanti orang cakap apa pulak..tapi ada pulak orang sokong..cepat2 je dia cakap pegi jer kak..biasa je macam tu kalau ada anak kecik..insyaAllah orang faham...wahhh supporting sungguh mereka2 ni...Alhamdulillah kami dapat masuk awal dan boleh la tempat yang agak strategik jugak lah..

dah masuk tu...mak aiii ramai nya orang yang awal...
tiba time maghrib mereka solat je kat situ...ooo terharu gak la.
tapi ada jer yang tak perform...
huhu tu tanggung sendiri la ya.

mulanya tempat saya tu ok jer...
tapi masuk satu kumpulan budak2 muda...huhu
tak hormat langsung yang saya saya ada ank kecik...
terpekik2...
betul lah kan..tempat tu bukan masjid nak senyap jer kan...
tapi kalau dah over kemain..
siap gurau2 lucah pulak kau kan..
melampau lah tu..
aku pun (hah kan dah keluar aku tu) pun sorak jugak
takderlah over kemain macam ko..
macam kan ko boleh main better dan ko boleh jadi referee bagus jer...

geram2 pun kami mmg tunggu sampai habis jugak lah.
iyalah nak turun mmg susah lah..orang penuh
pastu anak2 pun takder la buat hal..
cumanya geng budak2 tu lah
tak ramai pun dalam 5-6 orang jer dan yang over nya  sorang jer..
tapi tak syok lah dok kat tempat orang yang suka gurau2 lucah macam tu..
mmg saya tak boleh terima...

apa2 pun best jugak tengok bola ni live ni ya...biasa dok tengok TV jer..

 
hehehe boleh pegi lagi kalau ada lagi:-)
p/s nasib menang, kalau tak kena bahan dengan adik pulak. dia takmo ikut.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi