Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 15, 2013

Cerita Raya 2013

Assalamualaikum w.b.t

Untuk kenang2 saja..
takder apa yang teruja pun..
biasa2 saja
yang balik pun brp ketul jer...
its okay dari takder kan...
.
.
pagi raya..siapkan anak2...makan2 kami terus ke masjid
tahun ni saya pergi, syahmi pun dah besar & boleh handle...alhamdulillah dapat merasai nikmat solat raya tahun ni:-)
selesai solat raya balik raya kat rumah la...salam, mohon ampun dan maaf:-)takder amik gambo pun,saya tak cukup kaki tangan...mana nak buat air la...nak amik makanan untuk tetamu yang datang awal...apapun tetap happy la...
dah agak tenang sikit..mohon diri nak beraya kat rumah ma pulak...tu jela kut untuk raya pertama..tapi kami mmg raya hari pertama jer..yang kedua dan seterusnya biasa duk rumah atau pergi kenduri jer pun...musim cuti raya+sekolah kan banyak kenduri kendara...itulah cara kami...
tapi cuti panjang jugak:-)
.
.
tahun ni kami tak menziarah ke kubur arwah ayah pun...kami buat tahlil bersama keluarga saja selepas buka puasa malam raya...bukan taknak pergi...insyaAllah akan pergi juga..tu kan adat saja...insyaAllah doa kami sentiasa ada untuk arwah.
.
.
menu raya?
huhu...orang yang tak berapa nak proper ni macam nilah...hehhe
pagi raya kami buat nasi lemak...best....iyalah semua duk buat rendang+kuah kacang semedang...muak jugak..jadi saya buat simple...gi jalan rumah orang leh makan jugak rendang ke apa:-)
lagipun rumah ma buat nasi minyak...merasa la semua...simple tapi sedap:-)habis licin hehehe

ni la seketul gambar raya..ada lagi kt FB

1 comment:

aNoY said...

selamat hari raya siti :D

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi