Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

September 23, 2013

mak tunggul

Assalamuaalaikum w.bt

mak tunggul katanya..hihihi
weken baru ni la..jadi mak tunggul..abah budak2 ni gi mancing....gewammmm mekkk
.
.
saya ni dah kenapa tak tahu la...bila weken tu gatal jer tapak kaki nak berjalan...
xkisah la kemana mesti mau keluar jugak...fuhhhh
ke semua org macam tu ek?
masalah betul..duit klu kepuk2 takper la jugak kan...huhu
buruk betul perangai.
.
.
so dari boring layan jiwa sentap kena tinggal cuti2 weken baiklah ambo bawak anakanda ke taman...
biar dorang berpeluh..asyik dok rumah jer kan..apa barang..tak produktif sungguh..ayat orang bosan macam tu lah..huhu
.
.
kat taman ni satu jer saya x bekenan kotor tersangat2...saya tengok tong2 sampah ader jer...bukan tak disediakan..tapi tulah...masalah 'orang kita' x reti nak buang dlm tong..jgn salahkan budak yang main kt taman..tapi kita la sbg mak+ayah mereka....dah kita pun rilek jer buang plastik tu..dorang apa lagi...hmmmm..kesedaran yang entah bila la nak ada...kebanyakan ya..btl bukan semua:-)

mungkin syahmi ckp "kak mung bakpo?"
aiii..ramai ore..ambo tokleh ramai2 ni:-)
sonok ke kakak & abe mie?
p/s...dak syahmi skrg kena panggil dia abe mie..klu panggil adik dia marah..kakak dia jer blh panggil adik...bagus lepas ni takyah train dah klu ada adik..kan2x

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi