Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

September 26, 2013

Puding triffle simple

Assalamualaikum w.b.t

Saya ni bukan terer benar masak
main masak2 terer la...
tapi saya suka cuba & kecahkan dapur:-)
masa kecik dulu, rasanya masa darjah 4, saya buat "jemput-jemput"
kiranya kuih pertama la tu....punya keras kenkong, boleh wat baling ke dinding huhu
banyak la...buat2 x menjadi..sudahnya saya buang jer....hehehe
itu dulu la...sekarang ni boleh la..takder la x jadi langsung..."boleh kiro" orang kelantan kata
.
.
.
sejak musim buah lepas raya hari tu, dah lama saya x main masak2, kecah2kan dapur...ialah musim buah jadi makanan ni x berapa nak pandang...dok makan buah jerlah, sekarang dah habis boleh la saya main masak balik:-) so semalam dah gian sangat saya singgah beli barang, jadilah "Puding triffle" ala saya tu, actualy first time jugak buat...saya tengok macam senang jer...tapi mmg senang pun...rasanya 15minit dah siap...hehehe
so inilah dia...
sengaja buat dalam bekas macam tu....senang nak bagi kpd Ma & pengasuh syahmi...pagi ni try makan hmmm not bad laaa..lain kali saya nak buah2 fresh pulak..tu buah dlm tin jer...lebih healthy katanya:-) sebab air dalam tin tu pun saya x amik macam dgn resepi suruh buat tu...buah tu pun saya tapis & siram dgn air garam pulak...huhu. Rasanya more better pakai buah fresh lepas ni:-)
p/s...senang banget puding ni..cubalah..sedap pun sedap. Makan pulak time panas "ceng-ceng"...mabelless2x hehehe

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi