Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 21, 2010

maaf...saya taknak

ms lunch tadi ado call dr bank,
ingat kan ada masalah apo..ghupa2 nyo nok approach ambo nak suh amik CC dia..
macam2 benefit dia kasi, senang nak keluar negara-->masa bila la tu nak perginya
huhu masa akaun tu senyap sepi takder pulak nak call2...
skrg bila tgk statement lagu tu,sudi pulak nak approach ya...
tu la kehidupan, bila nampak ado peluang pandailah cari ya,
maaf la ya saya belum berminat nak ada CC.
saya masih suka byr semua cash...biar takder janji tak berhutang.
Iya ke senang pakai CC tu ek-->

6 comments:

RieNa said...

saya pun tak suka cc.
mmg senang tp utk org gaji ciput mcm saya ni,tak payahlah.

mungkin bila dah kaya mungkin nak kot. hehe

shaliza said...

Riena; betul tu,tunggu la kayo rayo nanti.

D@puR D@n OvEn said...

CC menyusahkan jer. Biarlah hidup sederhana jer. Ada duit baru beli kan?? hehehe. Jom Shah g Cameron sabtu ni..

Anoy said...

aku pakai cc, tp tgk pada keperluan. Kene ada disiplin. Tak bole sume nak tenyeh je. Disipin masa nak guna dan nak byr. Kes yg jadik skrg nih, muda2 dah tanggung utang cc sbb...pakai dah 1k, tp byr bulan2 50 hengget. Plus interest ujung bulan lagi. Sendiri mau igt la.

other opt, selain cc bole apply debit card. sama mcm cash method. aku penah baca satu artikel/surat, org tu kate kite yg gunakan cc ni adalah miskin sbb kite berhutang dulu. hahaha...aku agree.

shaliza said...

Jery; betul..3x, shah takleh gi lagi sb sekarang abe shah takleh tinggal lembu2 dio, lepas raya haji ni dio kata boleh...ingat nok gi Langkawi--->jommm

dilla; semua atas kehendak masing2 la. Kalau tahu kawal takper la. Beringat sebelum kena. Best ke Kuching?

Kamsiah said...

Salam perkenalan utk tuan rumah...
bank mcm tu la...manisnya mulut bila nak offer kita sesuatu...begitu jugak manisnya surat yg dihantar bila minta bayarkan bil cc...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi