Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 13, 2010

x kebah2

demam najiah ni x kebah2.
bila mlm je panas kemain...
mlm tdi checked temp dah 40
panas tu..terus masuk ubat ikut bont...
najibah mmg genetik ibu dia sb ubat mmg payah nak telan..
bagi la rasa macam mana ubat tetap ubat ok...
bukan x cerdik najibah tu...dah tahu dah siap kacip gigi takmo buka mulut.
last2 masuk ikut bont... ok selamat.
pas dah kena ubat leh pulak dia main2 ngn paksu dia...huhu
dah la makan takmo tu...pengasuh dia cakap dia cuma minum milo kota & makan cokelat sesaje...susu mmg takmo.
So najibah minum susu bila ibu balik sajo.huishh makin susut la berat dia..
minggu depan nak kena buat monthly check-up.
hmmm kena bebel lagi la ngn nurse kalau berat dia menurun...
nak buat lagu mano misi oii,bukan taknak kasi makan dia yang tutup kemas mulut dia bila sua mknan...nak2 time demam ni.
cepat sembuh ya sayang,minggu ni kita gi tengok wau kat pantai irama bachok...ada pesta wau.
kalau demam takleh gi...tak seronok la.

3 comments:

Yunus Badawi said...

Ubat yg masuk bontot tu yg paling cepat turunkan suhu badan. Selain tu kena rajin sapu dgn tuala basah.

Harap2 dia kebah cepat. Risau betul kalau kanak2 demam panas ni.

shaliza said...

YB;mmg risau,thanks.

Amy said...

sekarang memang musim kot orang demam :( feel better soon lil one. :)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi