Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 15, 2010

10 tahun lagi


dok jln2 blog Pn Jemah ada pulak entri 10 tahun lagi...dia tag pembaca blog dia so saya ngn berbesar hati amik je lah... hari tu saya buat entri 20 tahun lagi...juga amik dr blog dia...

So untuk 10 tahun lagi apa impian kita lebih kurang macam tu lah...
Masa sekolah rendah dulu mmg cita2 nk jadi "cikgu" kira macam cool la tu..
pastu msk sekolah menengah dah lain pulak...tak istiqomah betul saya ni.
so saya ikut flow je...cuma dlm hati, apa pun saya jadi lepas kuar kolej, yang pasti saya taknak bekerja makan gaji seumur hidup....saya nak bekerja sendiri. Itu dlm hati saya...nampaknya yang baca blog ni tahu la plk dlm hati saya....hehehe tak bocor kan. Cumanya sekarang ni saya masih berkira2 berapa lama lagi saya patut makan gaji ni...oh well,hanya Dia yang tahu.

Jadi insyAllah,saya akan pastikan saya takkan bekerja makan gaji seumur hidup saya.

cop...cop...usahawanita salah satu cita2 saya jugak ms sekolah dulu.hehehe

2 comments:

LiNda said...

hahaa

ada chop plak .. Insyallah , moga impian awak terlaksana ..Aminnn

mummysyafie said...

apa yang saya mahu tuk 10 tahun lagi yer...ehmm..apa pun..harapa impian awak akan tercapai..amin..

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi