Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 09, 2012

Alahai si hitam...manis

Najibah...si hitam manis ibu.
budak sebesar ni dah tahu okay...stigma sangat.
benci la...kesian tau.
agak susah la jugak nak cakap yang warna kulit tak penting..
nak2 pulak si adik agak cerah pulak..

tak apa2 kakak..janji kakak pandai....belajar rajin2 tau.. 
dulu masa saya sekolah pun saya pernah rasa..kawan2 dok ejek budak hitam..huhu
sampai ada satu masa tu budak lelaki tu takmo satu group dgn saya sb saya tak cantik+hitam...berlagak sangat...takpelah. 
ishhh..
kakak ttp comel di mata ibu...sayang kakak... jom tengok budak itam mannnisssss ni baca al-fatihah..tu pun nak kena pujuk..dan banyak kali nak record baru ok lah sikit...kakak dah boleh baca (ofkos lah dengan bimbingan)...Ya Allah terangkan pintu hati anak ini untuk kenal Al-Quran.....abaikan suara si ibu ya....nanti saya rekod dia baca surah2 lazim pulak ya...insyaAllah.




5 comments:

hajiMete said...

chomeyy tuu.. ehhee

shaliza said...

Tn.Hj;Terima kasih...

Yunus Badawi said...

Allah tak pandang warna kulit tapi pada takwa. Dah kita org Melayu, biasalah kalau kulit sawo matang.

Alhamdulillah kecik2 lagi kakak dah pandai mengaji.

shaliza said...

YB;Betul...budak2 kan..duk mengadulah apa yang orang cakap kat dia...huhu

linziana said...

Alorr..jangan la cakap pasal kulit..cian kamu kakak.Takpe..yang penting kakak pandai , baik budi akhlak kan?Itulah sebaik-baik perempuan...tyra banks pun gelap jugak tapi menawan ape?U are special in your own way :)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi