Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 30, 2012

iklan macam2

musim perayaan ni macam2 diiklankan..
iklan biskut@kuih-muih raya tu biasa lah 
baju raya juga...
huhu
sekarang lagi maju rasanya..
iklan barangan kosmetik..untuk raya katanya..muka mesti mau berseri...
iklan sessi pelansingan (set) huhu
ada jugak kan...kalau kita puasa ikut cara yang betul, insyaAllah boleh turun berat kepada yang nak..
.
.
dan terbaru iklan "duit utk raya" @ personal loan..
banyak la bank2 call potential customer dia untuk buat pinjaman segera-buat tambah duit nak beraya..
alahai..
bagi saya lah...tak perlu semua tu...semua tu lagi membebankan..
lepas raya kita ada komitmen baru pulak nak bayar personal loan..walaupun masanya singkat...tapi mesti akan ada effect dengan perbelanjaan kita kan?
berayalah setakat yang mampu..tak perlu la nak berlebih2 kalau tak mampu
janji ada yang baru..memadai la tu..
nak lebih..usaha lebih-macam jual kuih raya ke..amik upah jahit baju raya ke..tu pun kalau ada kepakaran la..tak kalu duk diam2 (macam org yang menulis ni) hehehe
ok tu je lah..sekian.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi