Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 03, 2012

alahai malasnye

malas betul nak update..mesti orang borring masuk blog ni..
agak lama tak up apa2 cerita..
bukan apa pun..tepon saya ni takleh nak connect ke pc pulak..
apa yang nak kena buat pun tak tahu..
nanti minta tolong budak teknikal..dorang bukan leh kacau..kang ada jugak yang makan perli..huhu
.
.
tulah malas tu..dah gambo dalam phone takleh nak transfer..
kang org putih kata...picture tells the story..kan?
iyalah sangat..kannn
.
.
ohh ada satu malam tu gi funfair..hah ko..1st time dalam hidup gi funfair ni..
mmg tak pernah..dulu mana ada, kalau ada pun sapa nak bawak kan..
pukul 9 dah jenegho(tidur) hehehe
punya pening pala pulak tengok benda pusing2 semua..
naik la train..dah anak2 pun tak makan saman sudah...terjerit2 nak naik..huhu
takut pulak ibu...kang dibuatnya train tu terbalik...melampau kan...imaginasi tak sudah...
.
.
kang nak bawa lagi lah budak2 tu...abah pulak take turn naik sekali..ibu takmo dah..pening lalat dibuatnya.
.
.
ok kang kita sambung lagi...


p/s walau kita gembira bersama keluarga...ingat pada mereka yang tak berapa baik nasibnya...:-) Ujian Allah ni luas...senang pun ujian jugak...jangan lalai ya kawan2..ingatan untuk diri sendiri jugak.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi