Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 05, 2012

Kakak : Diaper less

horeyyy
kakak dah tak pakai diaper lagii
siang & malam akhirnya..

tak susah mana nak train rupanya..
yang siang tu tak payah citer la kan..dah agak lama dah..
sejak dia umo 2++ lagi dah free diaper..
yang malam ni pun dah try lama
tapi banyak kali end up ibu yang malas..
iyalah..kadang ibu tido tak sedar apa..
jadi tak sempat kejut kakak tgh2 mlm tu:-)
tapi sebelum raya korban hari tu dah janji dengan myself
takleh jadi ni...
kena jugak train dia
so buat la..
sebelum tido masuk toilet dulu..
pukul 12 @ 1 am kejut dia bangun shi-shi
subuh bangun terus masuk toilet..
hehehe
boleh pun..
dan sekarang..tak perlu kejut lagi
dah boleh kejut ibu kalau nak shi-shi..good girl kakak...macam tu lah anak solehah ibu kan:-) ikut arahan, walau kadang2 sekarang ni pandai lawan cakap ibu ya...dah besar ya:-) takper..dalam proses pembesaran mmg macam tu...ibu dulu pun gitu.

gambar lama..masa ni diaper free siang jer:-)
jadi sekarang..ibu dah kurangkan sikit jumlah pembuangan diaper untuk alam sekitar katanya & yang penting poket ibu+abah sedikit jimat betulnya...huhuhu

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi