Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 11, 2008

tips

mesti ramai yg tak suka kan mkn sireh+pinang....
aku mkn tau....sb mak & atuk aku mkn...biasa la org kampung
tp takder la aku mkn smpi merah2 gigi aku tuh...just suka2...
org tua ckp mkn bendalah tu leh buat ubat....
antaranya nk hindar dr kn ulser....aku rasa ya tau...
sb apa sblm ni aku tak mkn,ulser selalu ada kt mulut aku...sakitnya huh tok sah citer la kan...
pas atuk aku ckp camtu aku pun mkn la....mmg dh tak kn ulser...
pas tu daun sireh tu plk dia ckp wat mandi...
kasi wangi badan...& gosok2 la mn yg patut kan...tp iyakan kt pun selalu bc khasiat sireh tu...
mmg patut tau di amalkan...
nk tanam pun senang je...ia sejenis pokok yg senang hidup...tanam dlm pasu pun blh...org2 pompuan mmg digalakkan mandi daun sireh ni...
satu aku takkan lupa psl sireh+pinang ni time aku sanding dulu...kn paksa mkn ngn mak andam tu...sejak tu la aku blh terima sireh+pinang ni...sblm ni aku rasa pedas & pahit je...cuba lah mula2 mmg tak syiok lm2 best plk....khasiat pun banyak

2 comments:

ita.itu said...

betul eh ilangkan ulser? tp x sanggup gak akak nak makan..hehe

shaliza said...

kak ita;betul kut kak...cuba dulu kak

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi