Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 05, 2009

kelakar


ni cite najibah la ya...

harap x jemu nk baca & singgah ke blog saya....

semalam mcm biasa gi amik najibah umah tokma dia....

najibah ni time saya gi amik dia dah siap mandi dah...

tp satu habit dia smpi hr ni dia ttp akan nenen ibu dia even dia dh kenyang tepu...

sy suspek bkn nk minum sgt pun just nk manja2 lebih ngn ibu dia...suka kan walaupun penat baru balik keje....

dan semalam yg buat kelakarnya...lepas nenen dia rengek2...sy ingat dia x puas nenen lagi...

tokma dia amik pun mcm tu gak....abah dia amik pun sama....huh apa la yg anakku nk ni....

pening sat....pastu sy ckp la najibah nk naik kete ya...terus diam ko...

huh dah pandai tu...dan sy pun letak la kt baby seat dia...diam terus kat situ...hohoho

blh sengih2 cam kerang busuk plk...hmmmm

baru 3 1/2 bln dh wat pangai cam tu...alamat penat la ibu nanti nk bawa najibah jalan2 sokmo...tp takpe ibu relaaaaaaaa.....huhuhu

najibah skrg dh kenal org...

klu kita panggil nama dia mesti melilau cari....alhamdulillah...

dah nk meniarap nmpknya...

nikmat nya ada anak ni....bahagia je rasa...

4 comments:

Yunus Badawi said...

Yes first!

Mmg seronok melihat telatah anak kecik kita ni. najibah mcm adam saya - bukan nak nenen sgt bila dah kenyang tapi nak bermanja dgn emaknya. habis peluang bapaknya kah kah kah

shaliza said...

Mr.YB;keh keh keh padan muko:-)

masviona said...

kekecik pun dah pndai nak manja² eh...asyik nak nenen jer...ahakss

shaliza said...

masviona;tu la pasal...tp sy suka jer...hehehe

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi