Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 27, 2009

puasa

Puasa dah tak lama lagi kan...
Skrg dah Jamadil Akhir...Rejab...Syaaban...Ramadhan...

aku ingat nk puasa la...mcm dh lama tak puasa,iyalah last year kan pregnant,
so sebulan penuh puasa...then takyah nk ganti puasa...alhamdulillah...
tp risau plk sb najibah still nyusukan...pastu aku tak buat stok susu dia (ni mmg salah aku-tak prepare awal)Betulke puasa blh kurangkan susu ibu ek?
Mak aku ckp klu kita niat nk kasi ank kita susu ibu, insyaAllah ada...
Nk try la...Mintak2 la tak mengurangkan susu aku...



3 comments:

Mr PenyuBiru said...

a'aa ek..puasa dah tak lama dah.. hmmm.

Yati said...

Shaliza,
kena minum air banyak waktu sahur dan berbuka. Insya-Allah, ada la susu tu.

shaliza said...

Mr.PenyuBiru;ya la tak lm lagi.

Kak Yati;thanks kak.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi