Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 31, 2009

TAG

jom layan TAG ni.
TAG ni aku amik kt blog kak zana,udah dia ckp sesape je yg baca n3 tu leh amik.
nmpk nau takder keje..hehe...
keje ada cuma feel nk cuti membuak2 tu yg mcm malas sikit tu...
ampun la ek...jom layan

1.Bekas kekasih saya adalah : Fazli-mn dia skrg ek?
2.Saya sedang mendengar : kete dok lalu lalang depan ofis ni
3.Mungkin saya patut : mkn-cam lapo je
4.Saya suka : jalan2-tp skrg aktiviti ni dh kureng
5.Sahabat-sahabat baik saya : yang sedang membaca entry ini!
6.Saya tak paham : bila sy mcm tak faham diri sy sendiri
7.Saya kehilangan : takder apa yg hilang
8.Ramai yang berkata : sy pendiam....iya kot...sy pemalu sebetulnya...
9.Makna nama saya : ntah la...dh cari tp lupa la
10.Cinta itu adalah : Subjektif
11.Di suatu tempat, seseorang sedang : plaster simen kut (abah najibah la tu)
12.Saya akan cuba : nak try cari self confidence utk meniaga (insyaAllah)
13.Ayat SELAMANYA membawa maksud : tu words kan-sampai bila-bila
14.Telefon bimbit saya : Motorola & nokia
15.Bila saya terjaga dari tidur : najibah dok cari nenen
16.Saya paling meluat apabila : cakap besar
17.Pesta/Parti adalah : tmpt makan2 & leh knl kawan baru
18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : monyet yg arwah ayah bela 15 thn dulu....ooo so touching huhuhu
19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : zaman kanak2 ribena
20.Hari ini : ahad 4.00pm
21.Malam ini saya akan :buat tomyam-lama dah abg request ni
22.Esok pula saya akan : update file.
23.Saya betul2 inginkan : sebuah rumah tradisonal dlm satu laman yg luas....huhu mimpi je kut.
24.Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini : ooo inlah aku dikala umo 28thn...
25.Pusat membeli-belah atau arked permainan? : shopping complex la
26.Makanan Barat atau Jepun? : barat sb jepun x msk
27.Bilik yang terang atau gelap? : samar2
28.Makanan segera adalah : cepat & mudah disediakan
29.Ayat terakhir yang saya katakan pada seseorang? "najibah dok elok2 tau,ibu & abah keje, jgn nangis kang petang ibu balik"
30.Siapa yang saya nak Tag?-rasa mcm ramai yg dah buat...so saper yg rajin leh buat ya

6 comments:

Yunus Badawi said...

Ko ada niat nak berniaga ya? Saya doakan semoga cita2 ko tu tercapai satu hari nanti.

psst - jadi ke masak tomyam malam ni?

S.YanaZ said...

Menarik gak tag nihhh...boleyyy dicuba.

ha.ha.

LayarLara said...

Ayat terakhir tu... heheheh mesti dituturkan setiap hari...

shaliza said...

mr.YB;emmm camtulah rasanya,
pssst...jadi YB

che'gu S.YanaZ;cubalah.

LayarLara; betul,almost setiap hr ckp kat najibah.

RieNa said...

nak buat jgk lahh..boring gilaa nih..

shaliza said...

RieNa;buat la...layan gak tu..

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi