Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 22, 2009

luang masa ngn mek

sapa yang tak tahu mek itu mak
sesetengah org kelantan panggil mak ngn panggilan mek...
aku mmg dok ngn mek lagi buat masa ni....
mesti org kata hah dok ngn mak nk luang masa apa lagi kan...
bukan cam tu...
mmg la kita tinggal bersama...
tapi lain bila kita dah ada famili sendiri...
sblm aku kawin mmg kemana2 aku bawa mek je...
dan sekarang dah kurang la sikit...
bukan takder langsung...
tu yang aku rasa aku nk spent ngn dia saja
tanpa ada abg & najibah...
aku pun cuti la hari senin baru ni...
kami gi bandar...
cari barang sikit...barang mek la gak..
pastu gi buat spek baru utk dia..
tp hari tu mek puasa so takleh nk mkn2...
huhu...lain kali la plk..
best sangat...aku klu blh biarlah dia happy sokmo..
kita mmg takleh nk balas jasa dia...mmg tak termampu...
tapi nampak senyum disebalik kedut2 di muka dia mungkin sedikit sebanyak terbalas jugakkan...harap mek dapat rahmat Allah sentiasa...
Tie sayang mek....



2 comments:

LiNda said...

baguslah...
kita gembirakan hati orang tua
tak rugi pun..
malahan lagi berkat .

muahhh.

shaliza said...

kak linda; harap2 begitula...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi