Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 06, 2009

Najibah

lately najibah mmg mcm2 pangai dia....
dah pandai nk ngikut...
pantang kita siap2 pakai...
dia mula la nangis tak keruan...
takut org tinggal dia la tu...
pastu payahnya la nk tdo siang skrg ni...
puas dok dodoi...
dah nk ptg baru nk tdo...pg mmg tak tdo la skrg ni
mlm plk tdo lambat...
nk kn main2 ngn dia..
agah2 dia...
ohooo...ibu ngn abah dah ngantuk la anak oiii
last2 dia tdo ngn sendiri...
tau2 dah lena...
syukur alhamdulillah jarang dia wat pangai waktu malam...
pagi tadi lagi haru...nk gi hntr rumah tokma dia
dah siap semua...
nk ltk dia kat dia punya car seat takmo...
siap lentok2 taknak ibu dia letak
abah dah pgi keje...
biasa abah letak dia behave je...
adoi sakan la plk siap nangis bagai..
last2 ssh2 sgt ibu letak dia kat depan ibu...sambil diri...
najibah siap pegang stereng...hoho anak ibu...
then terpaksa la bw kete sambil pegang najibah...
siap landing best je atas ibu...
nasib la ibu ni expert gak la bw kete...klu tak...
klu abah awak tahu lagi la naya ibu...kn la sedas dua kut..
bahaya sungguh...dah tu letak dlm car seat nangis...
kang org tengok ckp ibu dera plk...
nak tak nak ikut je la rentak dia....alhamdulillah selamat sampai
jgn la ptg kang dia buat lagi...



No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi