Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 10, 2010

apa-apa jer

dlm keje ni bnyk terms2 yang kena tahu.
misalnya profession doktor kena tahu terms medical
profesion lawyer kena tahu akta2nya
org IT ada bahasa dia
engineer...arkitek...waima petani pun ada bahasa2 dia.
adoiya...ko nak citer apa ni siti oiii
ya..ya saya nak citer bnyk hal tu yang jadi entri carca marba ni.
kesimpulanya:-
1- jgn kita agak,org akan faham apa yang kita cakap-kalau dia minta terangkan,jgn marah2,terangkan sebaiknya.
2- kalau masuk kadang kambing jgn nak act nak jadi harimau pulak,pandai2 jaga tata susila,jangan nk sombong pulak.
3- kalau tak tahu,jgn belagak tahu pulak.
4- ilmu untuk dikongsi bukan untuk diri sendiri shj.
5- jangan lah cepat nak judge sesorang kalau belum kenal.
6- jgn pandang rendah pada org kalaupun kita bergaji besar.
7- kalau nak orang sayang kita,kita kena sayang orang dulu.
8- jgn meminta pada orang, minta pada Yang Maha Kaya,Allah.
9- .....tak tahu dah nak tulis apa--tepu
buah cempedak luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan.
(jgn lupa dengar seloka bersahut di radio kelantan setiap hari selasa 5.30ptg-online pun ada)-->best,dorang dok berbalas pantun.
sorry n3 yang ntah apa2 ni.daaaa

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi