Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 06, 2010

Kalut

2minggu lepas mmg kalut
ngn demam yang on/off
dah baik kena pulak sakit gigi
gigi ok leher pulak terkehel.
hish bertimpa2...
harap bnyklah dosa yang terampun...amin
ok sudah2x mengarut tak sudah.
cuti 1mei sebagai menghargai pekerja2 mcm kami ni,
kami sepakat bermalam kat Tok Bali.
kali ni tak sewa chalet,just tido dlm khemah.
abg mcm biasa mancing-->tp kesian mlm tu ikan takmo makan umpan dia..
so last2 beli saja ikan kat pasar Tok Bali.
Najibah so far ok..lain kali takyah chalet dah,duk khemah je,save budget ibu&abah..
ank sorang boleh la,ank berderet ko nak bawa gelen bekal air?huhu sapa nak jawab tu
balik dari tok bali semua bantai tdo sampai zohor.huhuhu nmpk nau tak selesa berkhemah....tapi ok relax,tengok matahari terbenam,mlm duk bawah cahaya bulan...best
itu cerita kami bercuti..
pastu kami dikejutkan pulak ngn cerita poknik
dia demam...
kami dah bawa ke klinik, tapi tak kebah2
nak buat macamana...
pastu hari isnin 3/5/2010 demam dia agak teruk...
mek call kat ofis cakap poknik teruk,
saya rush balik...
sampai rumah...
poknik takder..
debar...
mek pun takder...
aduh....tepon mek tak bawa...
aloooo
tepon abang...
fuhhh lega sikit...
dia cakap Poknik anak dia dah bw gi spital.
mek pulak gi mesyuarat guru Quran yang memang dah lambat,tp dia pegi jugak.
hantar report.
so, sekarang poknik dah tak tinggal ngn kami lagi,tp tak tahu la lepas ni.
saya baik dia dok ngn anak dia,w'pun tak suka. sb klu jadi apa2 pun dengan anak dia so kami tak rasa sangat.
harap poknik cepat sembuh...

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi