Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 24, 2011

Banjir

baru 3hari banjir sudah 3 org menjadi mangsa kat kelantan...takziah untuk keluarga mangsa. Al-Fatihah untuk mangsa.
mmg tiap tahun inilah yang amat ditakuti oleh kami...budak2 bukan tahu apa, dilarang pun masih berdegil nak main air...sudahnya ada yang jadi mangsa. Bukan anak orang jer..anak saya si kakak tu pun menggeletis nak main air hujan...sementelah kawasan rumah Tokma dia agak rendah dan ada air...lagilah membuak2 rasa nak main tu.
semalam saya balik mmg lencun dia sakan main air...risau pulak. Dibuatnya ada lintah ke apa. Alahai anak.
ni 2 keping gambar yang sempat diambil..

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi