Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 23, 2012

perkembangan anak2

Kakak : 3 tahun 2bulan
najibah ni banyak main orangnya..
kalau suruh ngaji ke baca buku ke
sekejap jer dia buat pastu main..huhu
ikut gen ibu kut...
tapi dia cepat tangkap apa yang kita ajar...alhamdulillah.
bercakap mmg petah la kan...dah 3 tahun untuk anak tipikal normal la tu..alhamdulillah
saya cadang tahun depan nak hantar "play school" la
bukan apa..biar dia tahu bergaul dengan rakan2 yang sebaya dengan dia.
kalau saya yang ajar dia bukan dia amik port sangat pun. Biar dia expose dengar dunia luar pulak.

Adik : 1 tahun
apa ajer kan untuk 1 tahun
boleh la ikut sikit2 apa yang kita cakap
berjalan 2-3 langkah
mls nak biar dia main kat tanah sebab budak ni suka kutip pasir pastu masuk mulut...
*macam kan ibu dia tak aksi makan pulak..ishhh
masih BF...tapi rasanya dah nak kena campur...*sebab ibu dia dah tak berdisplin...sob..sob, stok mmg dah habis....harap yang hari2 jerlah...malam mmg still la ngn ibu kan...harap yang support BF tu tak marahkan saya ya...saya sudah berusaha...ampun.
betul...BF ni mmg perlu displin.
makan kena teratur
jadual kena ikut
kalau tak mmg tak jadi la...
jadi untuk mak2 baru tu...displin ok baru leh sampai 2thn fully BF.
apa lagi ek...
takperlah..kang saya kongsi lagi. blur dah apa yang nak dicoretkan...happy weken semua..

p/s jangan lupa ziarah negeri kami ya sempena tahun melawat kelantan.

1 comment:

linziana said...

HEHEHE...sekurangnya shaliza dah cuba bf anak setahun.kan?


adik najibah mesti cepat jugak bercakap sebab kakak dia ada leh tunjuk ajar.hehehe

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi