Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 30, 2012

bakar-bakar

malam tadi buat bbq
saja suka2
buat kat umah ma (kes malas nak kemas kalau buat rumah mek..huhu)
tak ramai pun...ada anak2 kak long & kak na (SIL)
best la jugak...tapi ada pulak kematian kat kampung malam tadi.
jadi kami hanya buat ala kadar jer lah..sbg menghormati orang tiada..
lagi pun ayam apa semua dah perap kan..takkan taknak bakar pulak.
lagi pun kematian tu jauh la jugak dari rumah...sebelum tu kami pergi menziarah la dulu..
Al-Fatihah untuk arwah...tu lakan dalam kita suka ada orang berduka...lumrah kehidupan.
takper la lain kali kita buat lain pulak..mungkin lagi ramai yang ada.... 

 kak long buat mee rebus....kak na buat mihun goreng...& saya beli kek sajo...

 tukang bakar sudah semestinya my abe kesanyangan..dia mmg tere bab bakar2 ni..

kek yang dibeli siap sajo...takder tempah2

p/s gambo banyak yang tak berapa nak boleh up...so gambo makan la sesaja...kanak2 ribena semua sibuk main...malas pulak nak snap.

3 comments:

Sidratul Muntaha said...

bbq ni every single month dh jadi kitaorg punya family event klu balik meru klang...
so far,adik beradik seme mmg terer buat bbq and satay.
dessert mmg la part aku kena buat...
nak senang buat tiramisu jelah...
tpi part pling malas nak buat aderlah amek gambo time mkn.
sbb time mkn bbbq ni manalah ingat donia..

linziana said...

Ok lin dah lapar.hehehehe.

shaliza said...

Sidartul; Best kan bila dapat get long macam ni..tapi tulah..kalau semua duk dekat2 ok jer nak buat sokmo..dah semua dok jauh2..so tgu cuti jerlah.

Lin; haha...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi