Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 21, 2012

Muhammad Syahmi

1 tahun 2 bulan.. 
 Abah dia cakap Syahmi anak ibu...
hahaha
macam anak ramai...baru 2 
anak biasa lah kan...rapat dengan ibu..walau ibu garang macam singa...ibu totap jadi pujaan..
lagi2 kalau anak susu badan..
bonding tu mmg takleh nak kata apa la..
disebabkan ini entri anak bujang so kita up gambo dia jelah..kasi can
.
.
apa macam hensem tak?


dah boleh jalan laju2
dah boleh panggil abah clearly...ibu jadi abuuuuu
boleh la ikut sikit patah perkataan pendek.
dah boleh faham apa kita minta & suruh
tak suka makan makanan pelik..kalau dibagi jugak kang dia ramasnya makanan itu...hanya nasi yang jadi pujaan & makanan jenis mee2..orang kampung mmg takleh lari dengan nasi macam ibunya
suka bergurau..suka kalau kita geletek2 dia..sakan digelaknya.
suka binatang..kalau bawa tengok lembu ke kambing ke..jenuh la nak bawa balik semula sebab kang dia melalak macam nak rak sebab nak tengok lagi & lagi...
last2 kena buka channel animal world baru dia senyap...
nanti kita pegi zoo ya nak..
apa lagi ya....
kang ada lagi kita sambung la ya..

2 comments:

hajiMete said...

makk, dah boleh mintak adek baru takkk.. ahakss

shaliza said...

Tn.Hj;Bolehhh..insyaAllah soon.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi