Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 16, 2013

Cerita Ke Tasik Kenyir

Assalamualaikum w.b.t

Weken baru2 ni kami kena tinggal lagi...
abah dorang pegi mancing.....lagi...
rasanya susah kot dah dia nak tinggalkan hobi nan 1 ini:-)
saya okeyyy jer:-)

ok minggu ni dia & geng pegi ke Tasik Kenyir
jauh tu:-)
saya ada mintak dia bwa camera..terlupa agaknya..tak terambil:-) yerlah dengar  citer Tasik Kenyir sekarang dah upgrade jd pusat pelancongan...nak jugak tengok kan dah la takleh ikut:-(

2 hari 2 malam okay
saya tahan hati & jiwa tak call dia langsung
saya buat2 tak tahu..dalam hati tuhan jerlah yang tahu

saya amik kesempatan bawa budak2 ni jalan...
so driving jerlah saya 2 hari cuti...nak hilang bosan
nasib anak2 pun okay...

so malam tadi dia selamat sampai...
takder sekor ikan pun dia bawa balik...
saya okay lagi...
siap perli la lebih kurang...saya cakap
"laa takdok ike ko, takpo la takdor rezeki tu...resepi ike kelah hok ibu search tu kita sipe semula la..."-fuhhh baiknya punya tu:-)
tapi bila tengok dia jln henjut2 tu hati debar jugak la...hahaha ego takmo citer..
last kawan dia citer yang dia jatuh bila nak turun bukit...hmmm nasib agak baik takder apa2 selain kaki terseliuh:-(
tapi tak serik tu..nak pegi lagi lepas raya ni..alooolaaaa
dlm tepon dia ada gambar..tak sempat nak b/t

p/s...ikan dapat bukan tak dapat cumanya tak cukup nak bawa balik, cukup2 untuk dorang makan2 kat sana jer...air keruh sebab hujan..jadi ikan tak makan umpan-katanyelah..saya mana tahu apa:-)

1 comment:

Teena Tna said...

Hehe...memang perli habis ye, simpan balik resipi tu..

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi