Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 07, 2013

Popia simpul jalinan kasih

Assalamualaikum w.b.t

cewahhh tajuk tak agak2 kan...apa ada hal..asal bahagia..huhu pening dah tuan blog ni...huhu
inti popia ni dari lebihan kuah laksa yang kami buat hari tu...saya keringkan dan jadilah sambal ikan untuk buat inti...boleh buat karipap kecik jugak..tapi tulah nak menggentel karipap kecik perlukan masa, jadi saya buat popia je lah..banyak lagi inti tu..boleh la nanti buat popia untuk kuih raya nanti, insyaAllah...alang2 dah ada kan. nak buat sebekas ni pun amik masa berejam..huhu. respect pada mereka yang buat jual sekali tu...

knp gamba ni nampak gedabak lagu ni..hishh..sedap ni...makan sambil golek2 tengok tv..tengok2 dah habis...hahaha

4 comments:

Kakzakie said...

Buat berjam-jam makan sekejap aje dah licin ye:)

shaliza said...

Kakzakie; betul tu...nak buat bukan lama, makan sekejap jer licin:-)

aNoY said...

choppp siti, cemane ko ikat popiah tu ek???

shaliza said...

dilla; ko potong kulit popia tu segi empat sama...bagi panjang sikit senang nak simpul:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi