Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 04, 2013

Trip ke-2

Assalamualaikum w.b.t

Ini trip ke-2 abang & the geng ke laut..
kali ni agak mencabar dia cakap..sebab laut bergelora..
mmg betul pun,  malam tu angin & hujan kuat kat rumah..mmg tak tidur malam la saya dok teringat kat mereka semua..macamana la agaknya.
dihangatkan lagi pagi tu ada berita bot karam kat perairan pulau perhentian..dan dorang pun ke sana juga..huhu
debar tak yah cakap la, nak tunggu dorang balik. nak tepon tak dapat..sabar jelah.
tapi syukur bukan bot mereka..dan syukur juga penumpang bot yang karam tu juga semuanya selamat (5 org)
abang & the geng pun ramai yang mabuk..mmg takleh mancing langsung...

Jadi trip dorang kali hasil tak banyak...tapi dapat ikan besar2..best
kemanisan ikan tu..sedapnya..teringat2 pulak kmanisan ikan tu:-)







p/s..teringin juga nak ikut...huhu, kalau saya ikut agaknya abang mmg takleh nak buat apa dok layan mabuk saya jerlah ya...kalah orang ngandung agaknya:-)
next trip hujung bulan ni...insyaAllah, kiranya sebelum masuk ramadhan.

2 comments:

Daddy Ziyyad said...

Kalau hobi memancing laut dalam ni, itu la satu risiko nya..risau ribut/bot rosak/habis minyak....Tapi hasilnya, berbaloi...ikan fresh2....adik ipar saya pun suka mancing laut dalam, merasa la mak ayah saya makan ikan free, fresh2...hahaha

shaliza said...

Daddy Ziyyad; betul...tapi klu dah suka mmg takleh nak kata apa..tawakal shj kepadaNya:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi