Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 03, 2013

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

Assalamualaikum w.b.t

Ada kurang lebih seminggu kita nak berjumpa Ramadhan
Ramai yang ternanti2
Bulan yang penuh barokah...Allahuakbar
Moga2 Ramdhan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya dan dapat bertemu lagi dan lagi:-)
jujur, saya suka bulan ini, biar la orang nak kata..bulan puasa semua nak tunjuk baik:-)
tapi betul lah tu kan...bukan ke bulan Ramadhan Allah bagi kita umat Rasulallah kelebihan yang berlipat kali ganda..jadi apa salahnya kita merebut peluang..sementelah kita (saya la tu) yang segala2nya kurang dari segi ibadah ini:-)
cuba jadikan setiap apa yang kita buat itu dapat pulangan (pahala). tidak semestinya kita perlu duduk berteleku di sejadah semata2...pekerjaan kita pun boleh jadi saham untuk kita:-)wallahua'lam.

Selamat berpuasa:-)

1 comment:

Teena Tna said...

Seminggu jer lagi, semoga kita bertemu Ramadhan...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi